Videó távfelügyelet

Videó távfelügyelet

Állandó 24 órás védelem. Magas fokú biztonság. Ellenőrizze ingatlanát, bárhol jár. A videótávfelügyeletnek köszönhetően soha nem lesznek őrizetlenül értékei.

Otthonunk lehető legteljeskörűbb védelme alapvető igény. Távfelügyeleti szolgáltatóként a kezdetektől arra törekszünk, hogy a védett objektumról minél több, átfogóbb és részletesebb információt tudjunk nyújtani ügyfeleiknek. A hagyományos riasztórendszerek valamint az átjelzés kezdetekben magas költsége a lakossági előfizetők számára csakis a legfontosabb információk átvitelét tette lehetővé.

A riasztóközpontok riasztás esetén egy kódsor formájában továbbítják a távfelügyeleti központ számára mely ügyféltől és mely érzékelőről jött a riasztás. Ennél többet azonban a techológia szabta gátak miatt nem tudnak, így riasztás esetén a vonulószolgálat helyszínre érkeztéig csak korlátozott mennyiségű áll a távfelügyeleti szolgáltató diszpécsereinek rendelkezésére arról, mi is váltotta ki azt. A kommunikációs technológia mára lehetővé tette, hogy mindenki számára megfizethető áron elérhető a szélessávú internetkapcsolat, így nagy mennyiségű információ továbbítható alacsony és forgalomtól független költségen.

A videókamerás rendszerek fejlődése is hasonló utat járt be. Míg néhány évtizeddel ezelőtt egy videokamera még sokak számára megfizethetetlen műszaki cikknek számított, mára már szinte minden mobiltelefon képes jó minőségű videokép rögzítésére, tárolására és lejátszására, sőt a mobil szélessávnak köszönhetően a továbbítására is. A lakossági felhasználásra tervezett megfigyelőkamerák választéka nagyon széles, minden területre taláható az alkalmazási körülményekhez alkalmazkodó jó minőségű kép rögzítésére szolgáló eszköz.

Megfelelő videokamerás megfigyelőrendszer telepítésével lehetőség nyílik arra, hogy Ön, vagy a távfelügyeleti központ munkatársai csatlakozzanak a lakásban kiépített hálózathoz, és a kiválasztott kamerák képén keresztül ellenőrizzék a területet. Riasztás esetén így megbizonyosodhatnak annak valódiságáról, illetve segíthetik a vonulószolgálat munkáját a képeken kereszül kapott információkkal.

Működése

A kamera képeinek beállítása megtörténik a diszpécser szolgálat központjába, így a távfelügyeleti központunk fogadja az innen beérkező riasztás jelzéseket.

Fontos tudni, hogy a képek figyelése nem azáltal történik, hogy egy diszpécser folyamatosan nyomon követi, mi történik az objektumban. A legbiztosabb megoldást az jelenti, ha a videó rendszernek egy riasztórendszer ad indító jelzést. Ilyen esetben a videó kamerák által ellenőrzött területen mozgásérzékelők is telepítésre kerülnek. Ha valaki belép a védett térbe, a mozgásérzékelők riasztást generálnak, amiről a rendszer automatikusan értesíti a távfelügyeleti központot, és átküldi számára a riasztási időintervallumban rögzített felvétel szakaszt, ami jellemzően a riasztás előtti pár másodpercben, és a riasztás időpontjában keletkezett felvételek.

A felvételek alapján a diszpécser meg tudja állapítani, hogy valós, vagy téves riasztási jelzés érkezett-e a távfelügyeletre. Ezt követően – beállítástól függően – megtekintheti a valós idejű kameraképeket is, melyek segítségével támogatni tudja a helyszínre érkező kivonuló szolgálat munkáját.

Szeretné ellenőrzése alatt tartani az ingatlanját, telephelyét a világ bármely pontjáról?

  • ingyenes helyszíni felmérés
  • bármikor megnézheted mi történik éppen az ingatlanodban, akár a telefonodon is
  • ha baleset, lopás, rongálás történik, akkor a felvételeket bármikor visszanézheted
  • az intelligens kamerák nem csak megfigyelnek és rögzítenek, hanem elemeznek és figyelmeztetnek is (pl: mozgásérzékelés, arcfelismerés, rendszámfelismerés, eltűnt tárgyak érzékelése, vonal átlépés funkciók)
  • kizárólag professzionális eszközökkel és a legújabb technológiákkal dolgozunk
Részletekért, konkrét ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségünk bármelyikén!
Aktuális árainkhoz kattintson ide!
Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési szabályzatunkat ide kattintva érheti el.